Beltéri növénybérlés

Elhelyezés: világos, vagy félérnyékos, szobahőmérsékletű helyet keressünk számára, télen ennél picit hűvösebb helyen tartsuk.Öntözés: tartsuk nedvesen a földjét, ne hagyjuk kiszáradni a földlabdáját, de ne álljon a vízben.Tápoldatozás: tavasztól-őszig háromhetente tápoldatozzuk, ősszel és télen nem kell tápoldatozni.Párásítás: kedveli a párás levegőt, permetezzük vízzel a leveleit, ez biztosítja a megfelelő páratartalmat.Átültetés: átültetni tavasszal lehet B virágföldbe.Szaporítás: szaporítani magról lehet.
Elhelyezés: világos, vagy félárnyékos meleg, állandó hőmérsékletű helyen tartsuk.Öntözés: földjét tartsuk mindig nedvesen, azonban a túlöntözéstől óvakodni kell, mert rohadni kezd a növény.Tápoldatozás: tavasszal és nyáron, kéthetente mérsékelt töménységű tápoldattal tápoldatozzuk.Párásítás: kedveli a párás környezetet, gyakran párásítsunk, különösen télen.Átültetés: C típusú virágföldbe történik, elég akkor átültetni, ha kinőtte a cserepét.Kártevők, betegségek: száraz levegőjű környezetben pajzstetvek és takácsatkák támadhatják meg. Túlöntözés hatására rohadni kezd.
220*160 cm
A locsolást automatika végzi, a tartályt elegendő havonta feltölteni. Nem igényel napfényt.
Teljes méret 50 cm
Nagyon könnyen tartható modern megjelenésű kevésbé ismert növény. Félárnyékos vagy világos helyen tartsuk kb heti egyszer locsoljuk
Elhelyezés: világos, vagy félárnyékos, szobahőmérsékletű helyen érzi jól magát. A tűző nap hatására sárgulnak a levelei. A huzatot nem szereti.Öntözés: a zámia eredeti élőhelyéből adódóan, a föld alatti gumójában sok vizet raktároz, ezért elég csak mértékkel öntözni. Ne öntözzük túl!Tápoldatozás: tavasztól-őszig kéthetente tápoldatozzuk. Télen hagyjuk el a tápoldatozást, és még kevesebbet öntözzük.Átültetés: az átültetésre csak nagyon ritkán van szükség, akkor érdemes sort keríteni rá, ha a gyökerei már szinte kilógnak a cserépből.